Antalya və onun həyəcan yaşadan cəzbedici yerləri
Aralıq dənizi sahili dedikdə ağla gələn ilk yer Türk Rivierasının mərkəzində yerləşən Antalyadır. Şəhər 229 Mavi Bayraqlı çimərlikləri və əfsanəvi tarixi abidələri ilə tanınır və eyni zamanda idman cənnətidir. Açıq hava həvəskarları füsünkar Karain, Dim və Damlataş mağaralarını kəşf etməkdən həzz alacaqlar. Antalya şəhərinin sərhədləri daxilində Likiya Yolu, Pisidiya İrsi Yolu və Müqəddəs Paul Yolu da daxil olmaqla dünyanın ən gözəl gəzinti yollarından bəziləri yerləşir. Antalyanın Kaş məhəlləsi dünyanın ən yaxşı 10 dayvinq yerindən biri kimi qəbul edilir . Yamac paraşütü və müxtəlif su idman növləri bu ərazidə mütləq etməli olduğunuz fəaliyyətlər arasındadır. Belek eyni zamanda dünya səviyyəli qolf meydançaları ilə də tanınır.
Cəmi bir addım sizi Göllər bölgəsinə, gül və lavanda bağlarına aparacaq.
Aralıq dənizi hövzəsindəki bir çox təbiət möcüzələri ilə diqqət cəlb edən Türkiyənin Göllər Bölgəsinin kiçik bir hissəsi də Antalyanın yaxınlığında yerləşir. Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Isparta və Konya şəhərlərinin sərhədləri daxilində olan bir ərazini əhatə edən və Akşehir, Burdur, Beyşehir, Eirdir, Kovada və Salda da daxil olmaqla 16 gölü olan bölgə, mədəni zənginlik səyahət+asudə vaxt sahəsində “Türkiyənin 2023-cü ildə səyahət edilməli 50 Ən Yaxşı Yeri“ siyahısına daxil oldu. Antalyaya səyahət edərkən bu bölgəyə baş çəkə, tektonik göllərdən və tarixi Roma ərazilərindən həzz ala bilərsiniz.
Türk xalqının gül və lavanda yetişdirilən əsas bölgəsi olan Isparta Göllər Bölgəsində yerləşir. Isparta Aralıq dənizinin təbii gözəlliklərini yaşamaq üçün müxtəlif imkanlar təqdim edir. Toros dağlarının digər tərəfindəki bu gizli ləl-cəvahiratı kəşf edərkən bənövşəyi çiçək açan lavandanın heyrətamiz dərəcədə mükəmməl mühitinə heyran olacaqsınız.
İnanılmaz Aralıq dənizi mətbəxi macərası
Aralıq dənizi mətbəxi Türkiyənin ən zəngin və ən çeşidli gurme ənənələrindən biri kimi diqqət çəkir və yemək həvəskarları burada müxtəlif maraqlı dadlar kəşf edə bilərlər. Təbii zeytun yağı ilə hazırlanmış tərəvəz yeməkləri, ət yeməkləri və ədviyyatlarla olan unikal təcrübələrlə yanaşı, balıq və dəniz məhsulları Aralıq dənizi mətbəxində xüsusi yer tutur. Ənənəvi restoranlarda tantuni-kabab kimi təzə balıq və ət yeməkləri, duzlu bonito və piyaz kimi məşhur qəlyanaltılar, yandırılmış dondurma və künefe kimi desertlər servis edilir və yerli şərablarla birlikdə təqdim edilir.