Düzgün qidalanma bədənin işini normallaşdırmağa və xəstəliklərdən, o cümlədən xərçəngdən qorunmağa kömək edəcəkdir.
Bu barədə tibb elmləri doktoru Zuhra Pavlova danışıb.
Həkimin sözlərinə görə, fermentləşdirilmiş qidalar qəbul etmək lazımdır. Bunlara, misal, fermentləşdirilmiş süd məhsulları və turşu tərəvəzlər daxildir.
Həkim vurğulayıb ki, duzlu kələm bağırsağın fəaliyyətini yaxşılaşdırır – nəticədə köp, qıcolma, ishal, qəbizlik, ağırlıq tam və ya qismən yox olur. O qeyd edib ki, duzlu kələm bağırsağın divarının bütövlüyünü bərpa etməklə, xərçəng risklərinin azalmasına gətirib çıxarır.
Onun sözlərinə görə, mayalanmış qidalar bağırsaqların mikroflorasının vəziyyətini yaxşılaşdırmaqla və faydalı bağırsaq bakteriyalarının böyüməsini təşviq etməklə onların vəziyyətinə faydalı təsir göstərir. Əgər bağırsaqlar yaxşı işləyirsə, ümumi toxunulmazlıq və sağlamlıq güclənir,. Həkim əlavə edib ki, immunitet toxumasının çox hissəsi bu orqanda yerləşir.//Lent.az